Referenser

Vi har frågat några kunder som fått olika bullerdämpande åtgärder hur de upplevde processen och vad de tycker om resultatet. Så här säger några av dem.

“Från början till slut har det fungerat mycket bra med fastighetens inköp av Nordic Rutan. Vi är en bostadsrättsförening på Östermalm i Stockholm med totalt 23 lägenheter, med varierande storlek och antal fönster, mot trafikerad gata och mot gård.

Hela arbetsgången har varit perfekt med alltifrån information, mätningar, hjälp med kontakt med myndigheter och schemaläggningen vid monteringen av alla våra tilläggsrutor. Det har blivit avsevärt tystare i våra lägenheter och vi kan nu inför den kallare årstiden redan se en förbättring av våra värmekostnader”

— Barbro/Kassör

“Nu är fönstren på plats och vi har “levt” med dem ett par dagar. Känns jättebra, det är betydligt jämnare temperatur inne, tidigare var det kallt på vissa ställen och varmt på andra men nu är det samma överallt, väldigt behagligt, elementen känns inte lika heta som de gjorde tidigare trots att det nu har blivit rätt kallt ute så för första gången ser jag fram emot att få en elräkning för att se skillnader mot förra vintern. Självklart var jag lite orolig för att de skulle synas mycket men de syns inte alls. Vi är supernöjda. Tack så länge!”

— Claes /Södra Ängby, Bromma

“Våra fastigheter är från början av 1900-talet. Tvåglasfönstren är från 50-talet, av hög kvalitet, och vi har alltid varit noggranna med underhållet. Det kändes bra att kunna behålla fönstren och använda Nordic Houses isolering – och bullerlösning med effektiva tilläggsrutor.

Vi testade först i två lägenheter med Nordic-Rutan och med isolerglaskassetten. Resultatet var övertygande med båda varianterna: kallras och buller försvann.

Lägenheterna blev två grader varmare, med en jämnare temperatur i alla rum. Inte konstigt att vi efter det fick en fullständig uppslutning bland föreningens medlemmar! Installationen av de nya treglasfönstren bidrar nu till att sänka vår energiförbrukning.
Hela projektet har gått snabbt och smärtfritt. Information, montage och tillmötesgående har varit föredömligt från Nordic House. Personligen anlitar jag dem gärna igen.”

— Bo Davidsson, ordförande

“Nu har vi äntligen en lugn plats i trädgården att sitta på. Vi kan numera sitta och prata utan att bullret från tågen stör så mycket att man måste ta ett uppehåll i samtalet när de passerar. Entreprenören, Nordic House som utförde jobbet var mycket trevlig och tillmötesgående, de utförde jobbet precis som vi kom överens om. Nu har vi en trivsam uteplats som blivit både lugnare och tystare.”

— Ola Örtenholm, Saltsjö-Duvnäs

“Vi upplever att bullernivån för hela vår fastighet har sänkts. Kontakten med entreprenören Nordic House har under hela processen från bygglovshandlingar och inmätningar till design och monteringsjobb fungerat mycket bra. Toppen, underbart, snyggt. Stort tack.”

— Svein Hammersland, Djursholm